Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 8 apr 2020 / 16:30 uur

5x positief nieuws: leven in Wuhan, ic-opnames gedaald en meer

Het positieve nieuws van woensdag 8 april. Wuhan viert het einde van de lockdown, Twitter-CEO doneert één miljard en eindelijk een goed IC-bericht.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metro je dagelijks op de hoogte van het positieve nieuws op deze in crisis verkerende wereld.

Het positieve nieuws van 8 april

Natuurlijk moet je de realiteit onder ogen zien en niet wegkijken voor de harde nieuwsfeiten. Maar in deze tijden snakken mensen ook naar positief nieuws. Op de schaarse lichtpuntjes kun je weer voortborduren. Dit zijn de vijf nieuwsfeiten van woensdag 8 april.

1. Einde lockdown in Wuhan

In Wuhan in China startte in december 2019 de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Nu, na een strenge lockdown van tweeëneenhalve maand, is de stad weer open. Dat werd afgelopen nacht gevierd met een aftelshow en overdag hervatte het leven zich langzaam maar zeker. Nou maar hopen dat het goed gaat en een nieuwe uitbraak uitblijft.

2. Aantal coronapatiënten op de Intensive Care gedaald

Eindelijk positief nieuws over de Intensive Care-capaciteit. Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland is het aantal coronapatiënten op de intensive care gedaald. In totaal liggen nu 1408 mensen op een ic. Dinsdag waren het er 1424. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag bekend. De daling komt volgens het LCPS doordat de afgelopen tijd minder mensen in ziekenhuizen zijn opgenomen. In Nederland zelf liggen nu 1356 mensen op de intensive care. Dat zijn er 22 minder dan dinsdag. Lees hier meer.

3. Duitse ziekenhuizen bieden vangnet

Dan nog een extra geruststelling. 130 Duitse ziekenhuizen zijn bereid om Nederlandse coronapatiënten die op de intensive cares liggen, over te nemen. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, woensdag bekendgemaakt.

4. Twitter-baas doneert 1 miljard dollar

Wéér een helpende hand vanuit de techwereld. Ditmaal geen productie van mondkapjes of medische apparatuur, maar keiharde knaken. Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square Inc., doneert omgerekend 920 miljoen euro voor de bestrijding van het coronavirus. Het geld komt uit zijn eigen vermogen. Lees hier meer.

5. Supermaan

Om de dag met een geluksmomentje af te sluiten blijf je woensdagavond wat langer op en kijk je naar buiten. Afgelopen nacht zag je de supermaan al in volle glorie de lege straten verlichten, komende nacht is hij nog even fel.

Reageer op artikel:
5x positief nieuws: leven in Wuhan, ic-opnames gedaald en meer
Sluiten