Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 mrt 2020 / 21:49 uur

Zeeland roept toeristen op om weg te blijven

De Zeeuwse gemeenten roepen toeristen in Duitsland en Nederland op om nu weg te blijven uit de kustprovincie.

Tijdens de coronacrisis kunnen de zorgvoorzieningen in Zeeland echt geen extra bezoekers behappen, is de boodschap. „Het in ongekend voor Zeeland om te adverteren om niet te komen. Maar het is ook een ongekende tijd waar we in terecht zijn gekomen", aldus burgemeester Rob van der Zwaag van Veere, namens de Veiligheidsregio Zeeland.

„De komst van toeristen naar Zeeland zorgt voor een druk op de zorg die onhoudbaar is. Onze zorg is al kwetsbaar en zowat alle Zeeuwen blijven nu ook in de provincie." Alleen in de gemeente Veere met 22.000 inwoners zijn al 73.000 toeristische slaapplaatsen.

Geen boekingen meer

Zeeland heeft altijd veel Duitse vakantiegangers. „De toeristische sector is een van de belangrijkste economische pijlers van de Zeeuwse economie en heeft een enorme omvang", aldus Van der Zwaag die vragen kreeg van verhuurders van accommodaties. „Veel ondernemers spreken mij aan en zeggen: ‘Ik neem geen boekingen meer aan. Dat moeten anderen ook niet meer doen, doe er wat aan burgemeester!’."

Maar burgemeesters kunnen de verhuurders nu nog niet verplichten om dicht te gaan. Er wordt wel een en ander voorbereid om toerisme te voorkomen. Deze week willen we een besluit nemen, aldus Van der Zwaag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeeland roept toeristen op om weg te blijven
Sluiten