In het nieuws

Wat vinden we van vegamorfose KFC: 'Skiptisch' of kiplekker?

Nieuwsgierige (vega-) aagjes / Foto: KFC

Foto van 'Iris Hermans'

9 MRT 2020

Wereldprimeur in Rotterdam. Wat vinden bezoekers van de KFC die voor de vegalegenheid is omgetoverd tot een kipvrij restaurant (voor een week)?

‘Veggie is the new black’ staat in dikke kapitalen op de ramen te lezen. Vier stratenmakers komen in hun fluorescerende hesjes naar buiten gesneld. „No chicken here”, schudden ze het Oost-Europese hoofd. Ze willen het ook niet proberen, „we work hard, we need real chicken.” Een voorbijganger leest de spitsvondige reclametekst op het bord (‘Error 404: Chicken not found’) die een glimlach op haar jonge gezicht tovert, zij wil het juist wél proberen. „Ik ben vega, snap je.”

Terugkomertje

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam heeft een wereldprimeur te pakken en serveert deze hele week geen kip: alles op het menu wordt vervangen door vegetarische opties. Waar de een eerst nog wat ‘skiptisch’ is, is een ander meteen enthousiast. Zeker de vegetariërs onder ons. „Ik las erover in de nieuwsbrief van Week Zonder Vlees”, vertelt een jongen die net z’n tanden in de net geïntroduceerde Chickenless Chicken Burger heeft gezet. Zeker een terugkomertje, „terwijl ik normaal niet eens van junkfood houd.”

Hoe meer lunchtijd nadert, hoe groter de rij wordt. Veel mensen hebben over de wereldprimeur die zelfs de internationale pers van India tot het VK haalde, gelezen. „We zijn speciaal helemaal uit Lelystad gekomen om te proeven.” Telefoons in de aanslag en #proevenmaar.

Participerende journalistiek

Bucket 'o clock

Het twaalfuurtje hier bestaat voor de meeste mannelijke bezoekers uit een bucket vol kip. Of nou ja, kip-tussen-aanhalingstekens dus. Een man eet de bodem er nog net niet bij op. „Smaakt goed, man’, smakt hij nog wat na, een kruimel prijkt in zijn zwart glanzende baard. „Ik proef wel dat het geen kip is, maar fuck dat, het is lekker en gezond, ja toch?”

Zelfs al zou je met je speurneus en kipradar de keuken inspecteren, of het personeel smeken om kip, deze week vind je hier de kip in de pot, bij wijze van spreken. Na deze week is het en/en. „KFC is voor iedereen, van truckers tot miljonairs. Maar ook voor carnivoor tot vegetariër, en ook voor vegans. Dan bestel je gewoon de burger zonder onze saus.” Met haar groene laarsjes, die ze „speciaal voor deze week” heeft gekocht, past Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe, mooi in het etablissement dat deze week helemaal groen is, afgezien dan van een rode muur in de hoek, waar het logo van Feyenoord op staat geschilderd. Sommige dingen moet je ook gewoon niet willen veranderen.

Trix van der Vleuten op links, goedgevulde bucket in het midden / Foto: KFC

NOMNOMNOM staat zo’n duizend keer op de ramen geplakt, in het groen, en het personeel draagt groene petjes. Ja, deze KFC heeft er zin in. „Als we het doen, doen we het groot”, knikt Van der Vleuten, samen met haar team en een productinnovator het creatieve brein achter de tijdelijke ‘vegamorfose’. Het idee was er, het momentum ook („deze week leent zich er perfect voor”), „maar we zijn natuurlijk een franchise organisatie, dus moesten we nog iemand vinden die het zag zitten om mee te doen.”

Familiebedrijf De Kok

Twee generaties De Kok, de grondleggers van de Nederlandse KFC, „kip stroomt door onze aderen."

En dat was franchisefamilie De Kok, uit Rotterdam. „M’n broer en ik hebben kip door onze aderen stromen. Onze pa was vijftig jaar geleden de allereerste die in Nederland een KFC-restaurant opende, wij hebben het stokje overgenomen.” Michel de Kok hoefde er geen moment over na te denken toen hij hoorde over het kipvrije restaurant-experiment. Met een grijns: „ik stak metéén m’n vinger op, dat doe ik wel vaker zonder nadenken!” Want natúúrlijk moest die wereldprimeur in Rotterdam zijn. „Hier gebeurt het nu, hoor. We zijn hot met toerisme, het songfestival is hier dit jaar, dus logisch dat de primeur ook hier is.” De drie letters zitten in zijn hart, net als die andere belangrijke Rotterdamse negen letters. „Ik zat zondag in het stadion toen het lanceringsfeestje in het restaurant was, maar had bijna geen oog voor Feyenoord, ik zat met m’n gedachten bij onze KFC. Ik ben supertrots dat we dit doen.”

Toppie

Goedlachse toiletdame Sosa heeft de burger nog niet geproefd, vertelt ze tussen het schoonmaken van de blinkende wc-potten en handen-met-zeep-wassen -„dat doe ik nu elke vijf minuten”- door. Gaat ze ook niet doen, „ik eet alleen vis en fruit.” Haar collega’s die „de fake kip” al wel hebben gegeten, zijn enthousiast. Toppie, zegt een dame met groen petje op en steekt beide duimen omhoog. In de hoek zit een drietal met een kritische mond. Ze proeven alles van het menu, waarna alles uitgebreid wordt besproken en aantekeningen worden gemaakt op een laptop. Ze glimlachen mysterieus op de vraag wie ze precies zijn, waarna ze tussen neus en lippen, die nog wat na glimmen van de saus, wel een aantal verbeterpuntjes verklappen. „De burger vinden wij wat droog en minder bedraad dan de tender, die wat ons betreft weer een iets te dikke korst heeft. Maar we supporten deze missie heel erg, laat dat voorop staan.” Kwestie van smaak, drie scholieren verderop vinden die dikke korst juist „vet lekker.”

Huh?

„Zit er geen kip in?” Lunchbezoeker Peter kijkt in z’n tortilla en snapt het even niet meer zo goed. „Dus daar discussieerden de mensen voor me in de rij over... Het was me nog helemaal niet opgevallen.”

Ook onze zuiderburen konden het experiment wel waarderen

Initiatiefnemer Week Zonder Vlees Isabel Boerdam eet al twee decennia geen vlees en noemt de KFC-producten „spannend en smaakvol.” Ze is blij met de actie. „KFC als mainstream merk bereikt een ongelooflijk brede doelgroep. De gemiddelde bezoeker hier zal niet snel voor een vleesvervanger kiezen in het schap van de supermarkt, maar dankzij deze actie verlagen ze zelfs de drempel voor de meest doorgewinterde vleeseter om dat wel een keer te doen.”

Fastfoodprikkel

Of het als een fastfoodprikkel kan werken? Ze denkt van wel. „Als je ziet hoeveel publiciteit deze actie krijgt, kan het ook commercieel interessant zijn voor bedrijven om erop in te haken. Ik hoop echt dat ze er met twee gestrekte benen ingaan.”

Bij KFC’s buurman The Snack Corner Rotterdam staat intussen geen kip, toch blijft de verkoper vriendelijk lachen. „Wij hebben vega kroketten en vega delletjes, wil je proeven?”

Metro proefde ook

„Ik ben gek op vlees en kan (wil) me geen borrel zonder bitterballen voorstellen. Maar ik houd minstens zo veel van nieuwe dingen uitproberen. En zo geschiedde. De smaak verraste me. De ene Chickenless Chicken Tender is gemaakt van tarwe en erwt eiwitten, de ander van algen en melk eiwitten. De burger bestaat uit Quorn, oftewel mycoproteïne van gefermenteerde paddenstoel. Klinkt misschien niet per se heel lekker, en toch is het dat wel. Kiplekker zelfs, ook zeker dankzij de saus van familie De Kok en de onveranderde ’11 herbs and spices’ receptuur. Goed nieuws voor eventuele vegahaters: na deze week verkoopt deze KFC gewoon weer hun oude vertrouwde kip, maar ook de vega-opties.”


Barney wint van aartsrivaal in allereerste huiskamerduel ooit

Hier deed hij het met publiek, op donderdag won hij in zijn huiskamer, alleen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

49 MIN

Het werd een héle mooie avond voor de voormalige postbode die van 180 een iconisch getal maakte. Hij won, gewoon in zijn eigen huiskamer. Zijn prijs gaat naar de Voedselbank.

Darter Raymond van Barneveld heeft zijn aartsrivaal van weleer Phil Taylor verslagen in het eerste huiskamerduel ooit. De Haagse legende won een ware thriller met 7-6.


Johnson in opperbeste stemming na verlaten ic en ook Trump is blij

In een goed humeur is Boris Johnson na zijn ontslag van de ic (foto is van voor zijn opname) /ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

Op dezelfde avond dat Groot-Brittannië minuten lang klapte voor hun zorgpersoneel #ClapForOurCarers, werd de premier van de ic ontslagen.

Het was best even spannend welke kant het op zou gaan, maar zoals vaker in zijn leven, is het lot hem gunstig gestemd. Britse premier Boris Johnson heeft donderdagavond de intensive care verlaten. Hij wordt tijdens de volgende fase van zijn herstel nauwlettend in de gaten gehouden, meldt de woordvoerder van Johnson.

De 55-jarige premier testte vorige maand al positief op het coronavirus. Hij ging aanvankelijk in thuisisolatie, maar moest zondag alsnog worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had hoge koorts, moest hoesten en belandde maandag op de intensive care.


Corona Tijden, Slechte Tijden: zomerstop vroeg dit jaar

Wel extra lange zomervakantie waarschijnlijk / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Opnames liggen stil, dus de zomerstop komt er al bijna aan.

Het seizoen van Goede tijden, Slechte Tijden komt dit jaar eerder ten einde. De laatste aflevering is vanwege de coronacrisis al op 28 mei te zien. Dat heeft actrice Caroline de Bruijn bekendgemaakt op het Instagram-kanaal van de RTL-soap.

„Jullie weten het vast allemaal al, maar onze opnames liggen al een paar weken stil. Ook wij moeten ons aan de regels houden", zegt Caroline in een videoboodschap. „In de afgelopen weken hebben we met zijn allen heel hard nagedacht of er misschien toch een creatieve oplossing te bedenken is om te kunnen gaan draaien. Maar door de beperkingen die op dit moment gelden en die vast ook nog wel enige tijd van kracht zullen zijn, is dit eigenlijk niet mogelijk."


Stop Eigen Huis & Tuin komt hard aan bij de tuinmannen én fans

Die goeie ouwe tijd met Rob Verlinden / ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Eigen Huis & Tuin stopt, tot groot verdriet van tuinman Tom, voormalig tuinman Rob en de fans.

De beslissing om voorlopig te stoppen met Eigen Huis & Tuin is hard aangekomen bij tuinman Tom Groot en voormalig tuinman Rob Verlinden. Zij vinden het jammer dat het programma van de buis verdwijnt. „Ik werd gisteravond gebeld door RTL en Peter van der Vorst. Het is een beslissing die ze hebben moeten maken die natuurlijk jammer is, het komt hard aan", reageerde Tom in RTL Boulevard. RTL stopt met het programma omdat het te duur is. „Het kost gewoon heel veel geld, dat weet je. Het staat wel los van corona, maar het heeft wel iets teweeg gebracht", denkt Tom.


'Kans op oude leven na 28 april is nul'

'Kans op oude leven na 28 april is nul'

Mark Rutte. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 18:02

De kans is 'nul' dat we in Nederland na 28 april meteen het oude leven weer terughebben. Vooral de anderhalve meter afstand die mensen onderling moeten bewaren zal nog een tijd langer gaan duren. Dat zei premier Mark Rutte donderdag na het kabinetsberaad.

Tot 28 april lopen vooralsnog bijna alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Volgens de premier „zal er maximaal op onderdelen wat kunnen worden verruimd. Maar altijd met inachtneming van de 1,5 meter, het thuisblijven bij klachten" en soortgelijke richtlijnen. „Dat type maatregelen" zal waarschijnlijk nog een tijd overeind blijven. „Wees voorbereid op alle scenario's."

1,5 metereconomie


Marechaussee is streng in Limburg op Goede Vrijdag slash 'Duitse dag'

Streng doch rechtvaardig, en zonder boetes / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 17:31

Op 'Duitse Dag' worden Duitse dagjesmensen bij de grens naar Limburg verzocht om te keren.

De marechaussee is op Goede Vrijdag extra alert op Duitsers die naar Limburg willen komen. Goede Vrijdag staat met name in Limburg bekend als „Duitse dag": Venlo en Roermond worden dan traditioneel overspoeld met Duitse dagjesmensen. De marechaussee zal daarom ook vrijdag op verschillende plekken aan de oostgrens in Limburg grenscontroles houden en Duitsers vragen terug te keren naar eigen land.

„We hopen dat de mensen thuisblijven", zegt de woordvoerder. Hij sprak van het „ontmoedigen" van Duitsers om naar Nederland te komen, zoals ook donderdag in onder meer Venlo, Roermond en Vlodrop aan de grens gebeurde.


Zo is het om nu in New York te zijn: 'Desnoods luier als mondmasker'

Zo is het om nu in New York te zijn: 'Desnoods luier als mondmasker'

Een vrouw met mondkapje loopt door New York. Foto: | ANP

Foto van 'Victor Vanparijs'

VANDAAG, 17:30

New York had woensdag weer het hoogste aantal sterfgevallen in de Verenigde Staten: liefst 779 van de 1973 nieuwe gerapporteerde Amerikaanse coronaslachtoffers kwamen uit de metropool.

President Donald Trump heeft al meermaals gezegd dat de piek van de epidemie eens dezer dagen wordt verwacht. Volgens viroloog Ab Osterhaus is het moeilijk om daar een uitspraak over te doen. „Ik durf daar niks over te zeggen, daar zijn allerlei berekeningen voor. Het zou kunnen dat de piek in New York in zicht is, maar in de Verenigde Staten zijn de verschillen per regio erg groot."

De Nederlandse ondernemer Stacey Rookhuizen, eigenaar van mediabedrijf Bombilate, vloog op 13 maart vanwege haar werk naar New York. Een dag later ging de stad in lockdown. Meer dan 6000 coronaslachtoffers verder is The city that never sleeps volledig uitgestorven.


5x positief nieuws: miljoenen mondkapjes van Nederlandse bodem en meer

5x positief nieuws: miljoenen mondkapjes van Nederlandse bodem en meer

Bij Auping maken ze nu mondkapjes voor de zorg. | Foto: ANP / Vincent Jannink

Foto van 'Alrik de Jong'

VANDAAG, 17:15

Het positieve nieuws van donderdag 9 april. Miljoenen medische mondkapjes van Nederlandse bodem, kunstmatige intelligentie gaat de strijd aan met het coronavirus en meer.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metro je dagelijks op de hoogte van het positieve nieuws op deze in crisis verkerende wereld.

Het positieve nieuws van 9 april


Likeability of6

Sudoku

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Anne Frank als vlogster gaat de wereld over

Anne Frank als vlogster gaat de wereld over

Anne Frank uit de nieuwe serie, met haar vader. | Foto's: Anne Frank Huis / Ray van der Bas

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 17:08

Hoe zou het zijn als Anne Frank geen dagboek, maar een cameraatje had gehad? Dat is te zien in een nieuwe Nederlandse YouTube-serie. Nog maar net online gaat het een wereldwijde hit te worden.

Het idee lijkt zo simpel, maar je moet er maar opkomen. Frank de Horde en Tim Vloothuis van Every Media – dat onder meer voor televisie, online en ook voor overheidscampagnes video’s produceert en distribueert – deden dat. In samenwerking met de Anne Frank Stichting werd twee jaar tijd gewerkt aan vijftien afleveringen en extra uitlegvideo’s. Sinds vorige week zijn de eerste afleveringen op het YouTube-kanaal van het Amsterdamse Anne Frank Huis te zien. Tot en met herdenkingsdag 4 mei komt er telkens op maandag en donderdag nieuwe delen uit het Anne Frank Videodagboek bij.


Deze landen versoepelen de coronamaatregelen

Deze landen versoepelen de coronamaatregelen

Oostenrijk, Denemarken, Tsjechië en Noorwegen gaan stapsgewijs maatregelen versoepelen. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 15:10

Het is moeilijk te zeggen op welk punt in de crisis we momenteel precies zitten, maar sommige Europese landen kijken langzaamaan weer naar de toekomst, en zetten voorzichtig stappen om terug te keren naar het normale leven. Hoe ziet de situatie bij onze (verre) buren eruit?

Oostenrijk

Oostenrijk was deze week het eerste Europese land dat aankondigde de maatregelen om corona in te dammen wat te gaan versoepelen. Het kwam met een zogenaamde 'exitstrategie', waarin onder andere staat dat kleine winkels vanaf 14 april weer open mogen. Vanaf 1 mei zouden andere winkels en kappers weer open kunnen.


Laagste aantal nieuwe ziekenhuisopnames sinds 22 maart

Laagste aantal nieuwe ziekenhuisopnames sinds 22 maart

Er zijn 237 nieuwe ziekenhuisopnamen geregistreerd. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:54

Het dodental door het coronavirus is donderdag met 148 gestegen naar 2396. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Er zijn 237 nieuwe ziekenhuisopnamen geregistreerd. Dat is het laagste aantal nieuwe ziekenhuisopnames sinds 22 maart. Sinds het begin van de uitbraak zijn 7972 mensen opgenomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 1213 naar 21.762.

Daling


Cultuur- en sportsector doen oproep om tickets te bewaren

Cultuur- en sportsector doen oproep om tickets te bewaren

Theaterzalen staan de komende tijd leeg. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:09

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals doen gezamenlijk een oproep aan het publiek om geen geld terug te vragen voor tickets die zij al gekocht hadden maar die niet kunnen worden gebruikt vanwege de coronacrisis.

Via de website www.bewaarjeticket.nl roepen zij mensen op hun ticket in te ruilen voor een voucher die ze later kunnen inwisselen. Eerder werd ook al de website www.ikhoefmijngeldnietterug.nl gelanceerd, waar dezelfde oproep werd gedaan.

Op deze manier hoeven culturele instellingen niet heel veel geld terug te betalen en houden zij een buffer om na de coronacrisis toch nieuwe producties op te zetten of nieuwe voorstellingen en concerten te programmeren. De website is opgezet samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Twee Zuid-Koreaanse coronapatiënten genezen door bloedplasma

Twee Zuid-Koreaanse coronapatiënten genezen door bloedplasma

Medewerkers van een ziekenhuis in het Zuid-Koreaanse Daegu. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:09

Zuid-Koreaanse artsen melden dat twee mensen met zware klachten door het coronavirus zijn genezen nadat bloedplasma was toegediend van andere, weer herstelde coronapatiënten.

Dat beschrijven zij in een artikel in het Journal of Korean Medicine.

Het ging om een 71-jarige man en een 67-jarige vrouw die beiden aan de beademingsmachine moesten om te overleven. In beide gevallen verbeterde hun conditie na de toediening van het plasma vrij snel. De twee patiënten kregen bloedplasma met antistoffen van mannelijke donoren van in de twintig die eerder genezen waren van het virus.


Opgelet voor verbranden: zon wordt heel krachtig

Opgelet voor verbranden: zon wordt heel krachtig

Ook afgelopen weekend hadden we zonnige lentedagen, zoals hier in Reeuwijk - Dorp. | Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 10:49

Door een sterkte zonkracht op vrijdag en zaterdag, kan een lichte huid in twintig tot veertig minuten verbranden.

Zonaanbidders opgelet: wie de komende dagen in eigen tuin, op een balkon of voor en open raam in de zon zit, doet er verstandig aan zich goed in te smeren met zonnebrandcrème. De zon is op vrijdag en zaterdag namelijk heel krachtig en met zonkracht 4 tot 5 kan een lichte huid al in twintig tot veertig minuten verbranden. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur is de zon het felst, maar ook voor en na die tijden kan je huid makkelijk rood kleuren. Met die waarschuwing kwam weerdienst Weeronline donderdagmorgen.

Felle zon kwam als verrassing


China wil opeten honden en katten verbieden
Likeability of6

China wil opeten honden en katten verbieden

Dit hondje in Beijing loopt heerlijk vrij rond. Dat is niet met alle honden (en katten) het geval. | Foto: Getty Images / Barcroft Media

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:27

China wil het opeten van honden en katten verbieden. Dat blijkt uit een lijst die is gepubliceerd waarop staat welke dieren mogen worden gefokt voor consumptie.

Honden en katten staan daar niet meer op, vossen en struisvogels bijvoorbeeld nog wel.

In een verklaring meldt het ministerie van Landbouw dat honden van de lijst zijn gehaald om de grote internationale zorgen vanwege de misstanden in de hondenfokkerij. Daarnaast worden honden steeds populairder als huisdier in China, waardoor veel Chinezen het opeten van de dieren afkeuren.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Nederlands crisispakket nodig voor ontwikkelingshulp'
Likeability of3

'Nederlands crisispakket nodig voor ontwikkelingshulp'

Michiel Servaes, directeur van Oxfam Novib. | Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 08:55

„Nederland zou naar redelijkheid moeten bijdragen aan een internationaal reddingspakket, om te beginnen door 1 procent van het Nederlandse crisispakket te reserveren voor hulp aan ontwikkelingslanden." Dat zegt Oxfam Novib directeur Michiel Servaes.

De organisatie waarschuwt in haar nieuwe rapport Dignity Not Destitution voor een explosie van armoede als gevolg van het coronavirus. Volgens de berekeningen kunnen een half miljard mensen hierdoor onder de armoedegrens terechtkomen. „Dit zou de wereldwijde strijd tegen armoede in één klap met tien jaar terugwerpen, in sommige regio’s zelfs met dertig jaar", stelt het onderzoek van Oxfam Novib. „Om dat te voorkomen, moeten rijke landen nu maatregelen nemen om ontwikkelingslanden bij te staan."

Lering uit crisis 2008


dislike
user_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avatar

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl ziet helft meer bestellingen

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl ziet helft meer bestellingen

De coronacrisis zorgt voor een forse toename in het aantal bestellingen via Thuisbezorgd.nl. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:49

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway, lijkt te profiteren van de coronacrisis, nu steeds meer mensen ervoor kiezen om eten te laten bezorgen. Het maaltijdbestelbedrijf zag in het eerste kwartaal dit jaar het aantal bestellingen met de helft oplopen.

Mensen bestelden niet alleen vaker maar ook meer eten bij Just Eat Takeaway. In Duitsland was in de afgelopen periode zelfs sprake van een verdubbeling vergeleken met een jaar geleden.

Ondanks de sterke toename in bestellingen was het eerste kwartaal er volgens het bedrijf ook één vol onzekerheden. Toen het longvirus zich begon te verspreiden in Europa zag het maaltijdbestelbedrijf zijn ordervolumes teruglopen.


Lichaam vermiste achterkleinzoon Kennedy ook gevonden

Lichaam vermiste achterkleinzoon Kennedy ook gevonden

De Kennedy-familie, met moeder Maeve en zoon Gideon (rechts), tijdens een benefiet afgelopen december. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:14

Duikers hebben woensdag het lichaam gevonden van de achtjarige Gideon McKean, een achterkleinzoon van de Amerikaanse oud-senator Robert F. Kennedy. Dat heeft de politie medegedeeld.

De jongen werd aangetroffen op enkele honderden meters van de plek waar maandag het lichaam van zijn moeder, Maeve Kennedy McKean, uit het water werd gehaald. Beiden werden na een kano-ongeluk van vorige week donderdag vermist.

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie in de Verenigde Staten, waren vanwege de coronapandemie vanuit de hoofdstad Washington naar een huis van de familie in Chesapeake Bay afgereisd, een baai die uitmondt in de Atlantische Oceaan.