Max van der Heijden
Max van der Heijden Nieuws 5 mrt 2020 / 14:34 uur

Vliegtuigmonteur drie jaar de cel in wegens sabotage

Een 60-jarige Amerikaanse vliegtuigmecanicien is woensdag veroordeeld tot drie jaar cel voor het saboteren van een vliegtuig, dat op het punt stond te vertrekken vanaf het vliegveld van Miami. Dit deed hij om een heel bijzondere reden. Dat meldt NBC Miami.

De man, die werkte voor American Airlines, had piepschuim in de neus van het vliegtuig gelijmd, daarmee de navigatieapparatuur van het vliegtuig ontregelend. Het vliegtuig stond op het punt om te vertrekken met 150 mensen aan boord toen de piloten een foutmelding te zien kregen.

Overuren

Als het vliegtuig was vertrokken zoals gepland was het vrijwel zeker neergestort, zo stelden de aanklagers tijdens de rechtszaak. De monteur had echter nooit tot doel het vliegtuig te laten neerstorten. Door het vliegtuig te saboteren hoopte hij juist extra uren te kunnen werken en zo het schoolgeld van zijn kinderen en andere belangrijke kosten te kunnen betalen.

Dankzij beelden van bewakingscamera’s en getuigenissen van collega’s kon de man al snel worden aangehouden. In de rechtszaal betuigde hij in een brief spijt te hebben van zijn daden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuigmonteur drie jaar de cel in wegens sabotage
Sluiten