Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Viroloog: ‘Raad van Pardoel kan mensenlevens kosten’

Zanger Gers Pardoel zorgde vrijdag voor de nodige opschudding op social media met een post op Instagram, waarin hij advies gaf rondom het coronavirus.

„Wees alsjeblieft lief voor elkaar. Diep van binnen zit de liefde in jezelf en dat is het enige wat het coronavirus echt kan stoppen”, zo schrijft hij om te eindigen met „geef elkaar wel een hand, geef elkaar wel een knuffel, geef elkaar wel je liefde.”

https://www.instagram.com/p/B9qddBFBKzg/

Viroloog Ab Osterhaus sprak bij Telegraaf TV zijn verbazing uit over de uitspraken van rapper. „Ik denk dat het heel gevaarlijke onzin is. Ik heb niets tegen liefde en alles wat die meneer zegt, maar aan de andere kant: als je doet wat hij zegt en we zouden dat massaal gaan doen, dan zou dat heel veel mensenlevens kosten in Nederland, omdat we dan de ziekte niet meer bestrijden. De maatregelen waar we het nu over hebben zijn maatregelen die voorkomen dat het virus overgebracht wordt.”

Gevaarlijke tweet

Osterhaus vervolgt. „Als je zegt: ‘Laat het virus maar komen’, dat kan wel – voor een hoop mensen maakt het ook niet zo gek veel uit, dan ben je even ziek – maar we hebben ook te maken met de grootouders, de oudere mensen, de mensen met chronische zieken die daar de dupe van worden. Ik vind dit een gevaarlijke post.”

Tot slot hoopt hij dat de mensen beseffen, dat Pardoel in dit geval niet de beste bron van informatie is. „Ze moeten zich realiseren dat een rapper moet rappen en een wetenschapper wetenschap moet bedrijven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Viroloog: ‘Raad van Pardoel kan mensenlevens kosten’
Sluiten