Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2020 / 06:34 uur

Video’s president Brazilië verwijderd door Twitter

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft twee video’s op Twitter gezet die door het medium weer zijn verwijderd. Bolsonaro overtreedt volgens het bedrijf de richtlijnen.

Het staatshoofd uit in de filmpjes zijn twijfels over nut en noodzaak van quarantainemaatregelen in de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

In strijd met instructies

In de filmpjes was te zien hoe het staatshoofd mensen op straat van de stad Brasilia ontmoet. Daarmee handelt hij in strijd met de instructies van zijn eigen regering om vooral thuis te blijven.

Een video met daarin een gesprek tussen hem en een straatverkoper is geschrapt. „Wat ik met mensen heb kunnen bespreken is dat ze willen werken. Ze moeten voorzichtig zijn en 65-plussers blijven thuis", zei Bolsonaro in de verwijderde video.

Verklaring

Twitter legt in een verklaring uit waarom het besluit tot verwijdering is genomen. „Twitter heeft onlangs wereldwijd aangekondigd dat het zijn regels zal aanscherpen om rekening te houden met inhoud die mogelijk in strijd is met de volksgezondheidsrichtlijnen van officiële bronnen en die het risico op overdracht van Covid-19 zou kunnen vergroten."

Kritiek

Bolsonaro blijft het coronavirus, dat hij een „kleine griep" noemde, bagatelliseren. Hij heeft harde kritiek geuit op de beperkende maatregelen die in verschillende staten door lokale autoriteiten zijn genomen, met name door gouverneurs van de staten Sao Paulo en Rio de Janeiro, die het zwaarst door de epidemie zijn getroffen.

In Brazilië zijn 4256 mensen besmet en 136 van hen zijn overleden aan de gevolgen van de longziekte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Video’s president Brazilië verwijderd door Twitter
Sluiten