Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Tweede Kamer schrapt zo goed als alle debatten

De Tweede Kamer gaat ook maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zullen de meeste debatten en andere soorten overleg voorlopig niet doorgaan. Dat melden bronnen in Den Haag.

Als het mogelijk is, worden zaken digitaal afgehandeld. Personeel moet dan ook zoveel mogelijk thuis gaan werken. Alleen noodzakelijke dingen, zoals debatten over het coronavirus, gaan door.

De fractievoorzitters en het bestuur van de Tweede Kamer bespraken de kwestie zondagavond per telefoon. Het ligt voor de hand dat de maatregelen in ieder geval tot 6 april van kracht zijn, net als de maatregelen die het kabinet eerder zondag afkondigde voor de rest van Nederland.

Nieuwe maatregelen

Tijdens een persconferentie maakten minister Bruins en Slob zondagmiddag bekend dat alle scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland hun deuren tot 6 april moet sluiten. De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Op deze manier kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. Ook horecagelegenheden, coffeeshops, seksclubs en sauna’s moeten vanaf zondag 18.00 uur de deuren sluiten.

Vorige week werd al bekend dat de Eerste Kamer twee weken dichtgaat vanwege het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.