Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mrt 2020 / 21:34 uur

Tweede bewoner verpleeghuis Sittard overleden door corona

In het Zuyderlandziekenhuis is woensdag een tweede bewoner van verpleeghuis Hoogstaete in Sittard overleden die besmet was geraakt met het coronavirus.

Het gaat om een man van in de tachtig. Hij was al ernstig ziek, meldt De Limburger. Zondag stierf al een eerste besmette bewoner, een 82-jarige man. Ook hij had al een broze gezondheid. Het RIVM meldde woensdag nog zeven nieuwe besmettingen in Hoogstaete, het totaal komt daarmee op 15 coronazieken.

Anticiperend op een groeiend aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen en een tekort aan isolatiekamers is Zuyderland druk met de inrichting van twee complete coronavleugels, zowel in Heerlen als in Geleen. Beide speciale afdelingen voor (opgeteld) 30 patiënten moeten voor het weekend klaar zijn, aldus De Limburger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede bewoner verpleeghuis Sittard overleden door corona
Sluiten