Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 mrt 2020 / 16:39 uur

Tientallen bedolven door instorten ‘quarantainehotel’ in China

Een nieuw hotel dat voor de quarantaine van eventuele coronapatiënten diende in de Zuid-Chinese kuststad Quanzhou is zaterdag ingestort.

Volgens plaatselijke media zijn circa zeventig mensen bedolven onder het puin. De autoriteiten meldden dat er vooralsnog zeker 37 mensen zijn gered. Ongeveer 150 reddingswerkers zijn op zoek naar meer slachtoffers, meldden de staatsmedia.

46 gevallen

Het twee jaar oude hotel Xinjia was recent ingericht voor de opvang van mensen die met coronaviruspatiënten in contact waren geweest. In Quanzhou zijn 46 gevallen van het nieuwe coronavirus geconstateerd. Het virus stamt uit Wuhan in centraal China, circa 750 kilometer ten noordwesten van Quanzhou.

In China zijn relatief veel instortingen van gebouwen en ongelukken op bouwplaatsen. De jarenlange snelle groei van de economie en het negeren van veiligheidsvoorschriften bij de bouw van panden dragen daar aan bij.

Bijna 700 in Duitsland

Het aantal mensen in Duitsland die zijn besmet met het nieuwe coronavirus gaat richting 700. Het Robert Koch-Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, meldde zaterdag dat bij nog eens 45 mensen het longvirus is vastgesteld. Tot nu toe zijn er 684 besmettingsgevallen in de bondsrepubliek, waarvan de meeste, meer dan 375 gevallen, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. De Duitse minister van Gezondheid raadde vrijdag onnodige bezoeken aan de dichtbevolkte deelstaat af.

Volgens de laatste tellingen zijn er zaterdag in Frankrijk iets meer besmettingen geconstateerd. Het land maakt melding van 716 patiënten en van elf sterfgevallen veroorzaakt door het virus uit China. In Groot-Brittannië staat de teller zaterdag op 206 besmettingen en twee sterfgevallen. Italië blijft met meer dan 4600 gevallen van het nieuwe virus verreweg het zwaarst getroffen land in Europa, waar in totaal ruim 7800 gevallen zijn geconstateerd. In Nederland zijn 188 besmettingen geteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen bedolven door instorten ‘quarantainehotel’ in China
Sluiten