Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mrt 2020 / 11:30 uur

Storing website Belastingdienst door drukte belastingaangifte

De website van de Belastingdienst lijkt het grote aantal mensen dat zondag al direct belastingaangifte wil doen niet aan te kunnen. Via Twitter biedt de dienst verontschuldigingen aan voor het ongemak.

„Lukt het niet om aangifte te doen? Door grote drukte laten we op dit moment niet iedereen inloggen op Mijn Belastingdienst. Probeer het later nog eens, je hebt tot 1 mei de tijd", aldus de Belastingdienst. Ook wordt erop gewezen dat de app hiervoor kan worden gebruikt.

Duizenden klachten

Allestoringen.nl heeft al duizenden klachten binnengekregen. Op die website melden mensen onder meer dat ze wel kunnen inloggen, maar dat hun gegevens niet worden geladen, om er vervolgens uit te worden gegooid.

Sinds zondag kunnen Nederlanders weer belastingaangifte doen. Miljoenen particulieren en ondernemers doen dat over het jaar 2019. Vorig jaar deden maar liefst 470.000 mensen hun aangifte al op de eerste dag. Nog nooit waren dat er zoveel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Storing website Belastingdienst door drukte belastingaangifte
Sluiten