Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Snelheidsverlaging snelwegen gaat eerder in’

Wie van plan was om de komende dagen nog even lekker hard over de snelweg te scheuren, heeft mogelijk een probleem. Op sommige plekken gaat de snelheidsverlaging naar 100 km al eerder in. 

Officieel geldt de snelheidsverlaging vanaf maandag 16 maart, maar Rijkswaterstaat verwijdert vanaf donderdagavond al het plastic – dat de nieuwe snelheid nu nog bedekt – van een aantal nieuwe borden. Want het lukt hen niet om van alle ruim vierduizend nieuwe borden in één nacht het plastic te verwijderen, schrijft het AD

Welke borden eerder aan de beurt zijn, is alleen niet duidelijk. De politie en Rijkswaterstaat adviseren dan ook met klem de borden in de gaten te houden.

Boetes

Boetes voor te hard rijden worden ook al vóór 16 maart uitgeschreven en zodra een snelheidsbord onthuld is, is die snelheid gelijk de norm. En de politie benadrukt dat als ze op zo’n locatie flitsen, ze van de nieuwe snelheid uitgaan. „De verkeersborden zijn leidend, niet de informatie in je auto", verwijst een woordvoerder van Rijkswaterstaat naar de snelheid die vaak in navigatie aangegeven wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.