Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Senator Amy Klobuchar stapt uit Democratische voorverkiezingen

De Amerikaanse senator Amy Klobuchar stapt uit de Democratische voorverkiezingen. Ze doet niet langer een gooi naar het presidentschap.

Dat hebben medewerkers van haar campagneteam bekendgemaakt.

Zeven afgevaardigden

Begin februari zijn de Amerikaanse voorverkiezingen van start gegaan. De komende maanden kiezen de Democraten en Republikeinen per staat de presidentskandidaat van hun voorkeur.

Klobuchar leek nooit een van de grootste kanshebbers voor de Democratische nominatie, maar wist zich in het begin van de voorverkiezingen toch in de strijd te mengen. Zo kreeg ze de steun van een aantal grote kranten, waaronder The New York Times, en behaalde ze een goed resultaat in Iowa. Toch had ze in de eerste vier voorverkiezingen slechts zeven afgevaardigden verzameld.

Hoop voor Joe Biden

De senator uit Minnesota zegt nu voormalig vicepresident Joe Biden te steunen in zijn poging de Democratische nominatie binnen te halen. Dinsdag wordt gestemd in de thuisstaat van Klobuchar, Minnesota. Dat ze het kort voor Super Tuesday opgeeft kan goed nieuws zijn voor Biden, die er in de peilingen niet goed voor staat.

Met ook Pete Buttigieg die in de nacht van zondag op maandag uit de race stapte, blijven er aan Democratische kant nog vijf kandidaten over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.