Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 mrt 2020 / 13:04 uur

Saoedische man ‘FDA’ wordt platgebeld: ‘Trump heeft je nodig’

Van een man in Saoedi-Arabië stond de telefoon de voorbije dagen roodgloeiend. De man werd continu gebeld en dat allemaal door een tweet van Donald Trump.

Afgelopen zondag riep de Amerikaanse president via Twitter de FDA op om snel in actie te komen. In plaats van het werkelijke account van de Food and Drug Administration (FDA) te taggen (@US_FDA) gaf hij de tag @FdA mee aan zijn – inmiddels verwijderde – tweet die ging over de situatie in Ohio rondom het coronavirus. „@FDA must act quick now!"

Thee drinken

En dat heeft de daadwerkelijke eigenaar van dat account geweten. „Ik zat thee te drinken met een vriend van me, totdat ik opeens allemaal berichten en belletjes kreeg van volgers uit diverse landen die zeiden dat Trump mij nodig had en daarover schreef op Twitter", zegt Abu al-Fida.

Al-Fida was op social media al bekend onder een behoorlijke groep vanwege zijn sarcastische video’s op Snapchat, maar nu heeft zijn populariteit op een ander social medium een enorme lift gekregen. Van 125 followers is hij naar – op het moment van schrijven – 21.000 volgers geschoten. En dat terwijl hij 0 tweets heeft verzonden. „Ik gebruik Twitter helemaal niet."

‘Ik kan Trump helpen’

Door het foutje van Trump hoopt Al-Fida ook in de Verenigde Staten op social media voet aan de grond te krijgen. „Ik had ooit verwacht om die community te kunnen bereiken." Daarom ziet hij nu zijn kans schoon en heeft hij toegezegd Trump graag te willen helpen in de strijd tegen corona. „Ik kan hem helpen. Samen met mijn vrienden heb ik eten en koelkasten naar de VS gestuurd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Saoedische man ‘FDA’ wordt platgebeld: ‘Trump heeft je nodig’
Sluiten