Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2020 / 21:44 uur

Reisorganisaties volgen negatief reisadvies

ANWB Reizen schrapt alle reizen tot 6 april na het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat alle vakantiereizen naar het buitenland tot die datum afraadt.

TUI zegt rekening te houden met het advies. Sunweb had al laten weten alle reizen tot en met 6 april te schrappen.

„Een heel verstandig besluit", noemt een ANWB-woordvoerder het reisadvies. De ANWB is al bezig 1500 reizigers die nog in het buitenland zitten weer naar Nederland te krijgen. TUI is sinds dit weekeinde bezig 30.000 reizigers naar Nederland te halen. In Benidorm moest de reisorganisatie snel zorgen dat de klanten terug konden keren omdat hotelgasten op straat werden gezet toen de hotels dicht gingen.

Uitdaging

TUI zegt dat terughalen van reizigers een ‘uitdagende logistieke operatie’ is. „We worden hierin ook gehinderd doordat steeds meer lokale autoriteiten hun grenzen sluiten, zelfs voor repatriëringsvluchten."

Corendon kon nog niet zeggen of reizen tot 6 april geschrapt worden na het nieuwe advies van Buitenlandse Zaken. Net als veel andere reisorganisaties annuleerde Corendon al de reizen tot eind maart. Voor Turkije gaan reizen tot 17 april en voor Griekenland tot eind april niet door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Reisorganisaties volgen negatief reisadvies
Sluiten