Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Quarantaine of niet: Amsterdammers vierden vrijdagavond massaal feest

Of we nou met zijn allen in quarantaine zitten of niet: de Amsterdammers zijn vastbesloten er iedere vrijdagavond weer iets leuks van te maken, blijkt uit beelden van AT5. 

Bewoners van het Oranjekwartier in het Amsterdamse Slotervaart hebben vrijdagavond een feestje gebouwd op hun balkons. Wie de deuren opendeed kon genieten van een heuse lichtshow vanuit meerdere huiskamers en de hele avond werden danceklassiekers afgewisseld met gouden tracks als You’ll Never Walk Alone van Lee Towers en een aantal klassiekers van André Hazes.

Potje bingo

Even verderop in de Kolenkitbuurt werd de vrijdagavond iets rustiger afgetrapt: daar werd een flink potje bingo gespeeld vanaf de balkons. Eén van de buurvrouwen nam op de begane grond de rol van ‘bingomeester’  op zich en als er vanaf een balkon ‘bingo’ werd geroepen, werd dat gecontroleerd door middel van een foto in de buurtapp. Buurtbewoners konden onder andere bordspelletjes winnen. De hoofdprijs? Toiletpapier en eieren.

Balkonbingo en binnentuinfeesten: zo kwam Amsterdam de vrijdagavond door

Corona of niet, het is weekend en dan moet er ook gelachen worden. Bewoners van het Oranjekwartier trapten het weekend af in stijl: met een groot feest op hun eigen balkons. (Tip: zet je geluid aan!)Bekijk de hele video 👉 https://www.at5.nl/artikelen/200811/balkonbingo-en-binnentuinfeesten-zo-kwam-amsterdam-de-vrijdagavond-door

Posted by AT5 on Saturday, March 21, 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.