Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mrt 2020 / 20:39 uur

Politie meldt dagelijks tientallen storingen met C2000

Sinds de update van C2000, het communicatiesysteem voor hulpdiensten, zijn er dagelijks tien tot honderd meldingen binnengekomen over problemen met het systeem.

Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Veiligheid

Sinds C2000 in januari een update heeft gehad, kampt het netwerk met zware problemen. Zo slaagde een belaagde agent in Tilburg er zaterdag niet in assistentie op te roepen.

Ook de politievakbond ACP en de centrale ondernemingsraad van de politie trokken al meermaals aan de bel. Het komt te vaak voor dat agenten geen contact kunnen leggen met de meldkamer en daardoor leven er zorgen over de veiligheid van agenten op straat.

Storingen

Volgens Grapperhaus beoordeelt de politie het systeem slechter dan de brandweer, ambulancediensten en defensie. „In het algemeen kunnen zij goed werken met het nieuwe netwerk", zegt de minister over de laatste drie diensten.

Bij de politie worden veel „verbindingsproblemen" gemeld, zegt Grapperhaus. Dat vooral de politie met problemen kampt „lijkt te maken te hebben met de intensiteit waarmee de politie gebruik maakt van het spraaknetwerk van C2000 en de snelheid van verplaatsen."

Prioriteit

Grapperhaus benadrukt in zijn brief aan de Kamer dat een speciaal team zich „elke dag maximaal inzet” om de problemen op te lossen .Het voorkomen van incidenten zoals dat met de agent in Tilburg krijgt de meeste prioriteit. Volgens de minister is het team de afgelopen weken aangevuld met extra experts. Hij zegt de kwestie „uiterst serieus” te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie meldt dagelijks tientallen storingen met C2000
Sluiten