Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 mrt 2020 / 14:19 uur

Politie Almelo: Jeugd bij overlast zonder waarschuwing op de bon

In Almelo gaat de politie over tot het uitdelen van boetes als groepjes jongeren op straat enige vorm van overlast veroorzaken. Dat meldt de lokale afdeling op Facebook.

Reden hiervoor is dat er sinds de maatregelen van het kabinet een enorme toename is van delicten met jongeren, zo verklaart de politie Almelo. „De laatste dagen krijgen wij, net als in heel Twente overigens, opvallend veel meldingen van overlast door jeugd. Het gaat hierbij om het plegen van vernielingen, het stichten van brand, het lastig vallen van mensen, het veroorzaken van geluidsoverlast enzovoort."

De draak steken

Ook proberen jongeren verschillende mensen schrik aan te jagen. „Er zijn blijkbaar een aantal jongeren die het enorm grappig vinden om de draak te steken met de huidige coronaproblematiek door opmerkingen hierover in de richting van mensen te maken en hierbij bijvoorbeeld opvallend te hoesten en te kuchen. Allesbehalve leuk en weinig respectvol."

Het zijn klachten die de politie er op dit moment niet bij kan hebben. „We begrijpen dat het lastig is dat je nu nergens heen kunt, juist nu je misschien voor je gevoel zeeën van tijd hebt. De maatregelen zijn niet voor niets afgekondigd, dus zorg dat je het samenbrengen van groepen zoveel mogelijk vermijdt. Wil je toch je vrienden zien? Doe dit dan op kleine schaal en hou daarbij de regels die afgegeven zijn door het RIVM in je achterhoofd."

Bekeuring

Wie zich daar niet aan houdt, wordt niet langer gewaarschuwd. „Sta je toch ergens met een groepje en veroorzaak je overlast? Dan wordt er niet meer gewaarschuwd maar kan je een bekeuring tegemoet zien. Er zijn echt wel nuttigere manieren te verzinnen om je extra ‘vrije tijd’ in te vullen."

https://www.facebook.com/search/top/?q=politie%20almelo&epa=SEARCH_BOX

Reageer op artikel:
Politie Almelo: Jeugd bij overlast zonder waarschuwing op de bon
Sluiten