Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Politicus pleegt mogelijk door druk coronacrisis zelfmoord’

De 54-jarige Thomas Schäfer, minister van Financiën in de Duitse deelstaat Hessen, is onverwacht overleden. Zijn lichaam werd zaterdag gevonden.

Volgens Duitse justitie zijn er sterke aanwijzingen dat de politicus van de christendemocratische CDU zelfmoord pleegde. Hessens premier Volker Bouffier (CDU) zei zondag dat Schäfer zich grote zorgen maakte over de coronacrisis en dat hij mogelijk daarom uit het leven is gestapt.

Zorgen over financiën

Volgens Bouffier maakte Schäfer zich vooral zorgen of voldoende financiële hulp kan worden geboden aan mensen die economisch door de coronacrisis zijn getroffen.

Het lichaam van de 54-jarige Schäfer werd zaterdag gevonden langs het spoor bij Hochheim am Main. Volgens de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung liet hij een afscheidsbrief achter. De politie wilde dat niet bevestigen.

4000 nieuwe gevallen

Ondertussen is het aantal besmettingen met het coronavirus in Duitsland in een dag tijd met 3965 gestegen naar 52.547. Dat meldde het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, zondag. Het dodental door het coronavirus is volgens de officiële cijfers van het instituut opgelopen van 325 naar 389.

In de strijd tegen de ziekte zijn scholen, winkels, restaurants, speeltuinen en sportaccommodaties gesloten. Veel bedrijven hebben personeel naar huis gestuurd en de productie stilgelegd. De maatregelen zijn zeker tot 20 april van kracht. In Duitsland circuleren in media ook andere, hogere cijfers. Die zijn op basis van eigen optellingen van cijfers van de deelstaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.