Metro
Metro Nieuws 16 mrt 2020 / 12:09 uur

Peperdure schilderijen gestolen uit Oxfords museum

De politie in Oxford heeft het sinds dit weekend druk met een bijzonder misdrijf. Er zijn namelijk drie schilderijen uit een museum gestolen.

De schilderijen kosten samen ‘miljoenen ponden’. Eén van de schilderijen is een meesterwerk van de Belgische schilder Antoon van Dyck. De werken werden ontvreemd uit de Oxford University Gallery in de nacht van zaterdag op zondag.

Historische werken

De historische werken zijn in die nacht verdwenen uit de galerie. Het alarm ging af toen de dieven rond elf uur in de avond aan de gang gingen in het museum. Rechercheurs kwamen al snel tot de conclusie dat er drie schilderijen waren verdwenen.

Eén van die werken is dus van Antoon van Dyck en werd in 1616 geschilderd. Het gaat om Soldaat te Paard. Het werk is meer dan een miljoen pond waard en volgens de Daily Mail onvervangbaar. De andere twee werken zijn van Annibale Carraci uit 1580 en heet A Boy Drinking. Daarnaast is A Rocky Coast, with Soldiers Studying a Plan van Salvator Rosa dat rond 1640 werd geschilderd ook verdwenen.

A Rocky Coast, with Soldiers Studying a Plan van Salvator Rosa
Soldaat te Paard van Antoon van Dyck
A Boy Drinking van Annibale Carrici

Onderzoek in volle gang

Rechercheur Jon Capps laat weten dat deze werken enorm van waarde zijn omdat ze in de 16de en 17de eeuw zijn gemaakt. „De kunst is nog niet gevonden maar een grondig onderzoek moet ervoor gaan zorgen dat de daders worden gepakt en berecht", zegt hij.

Er wordt extra politie ingezet en getuigen die iets verdachts hebben gezien, worden opgeroepen zich te melden. „Mocht je beveiligingscamera’s hebben hangen met materiaal dat ons onderzoek kan helpen, deel dat dan alsjeblieft met ons."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Peperdure schilderijen gestolen uit Oxfords museum
Sluiten