Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2020 / 14:44 uur

Paus steunt pleidooi VN voor wereldwijde wapenstilstand

Paus Franciscus wil dat gehoor wordt gegeven aan een oproep van de VN om wereldwijd de wapens te laten zwijgen. Dan zou meer aandacht besteed kunnen worden aan de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

De 83-jarige kerkvorst benadrukte dat de coronacrisis geen grenzen kent. Hij pleitte voor een eind aan het geweld en een grotere nadruk op „het instellen van humanitaire corridors, diplomatieke inspanningen en aandacht voor degenen die zich in zeer kwetsbare situaties bevinden."

Menselijke familie

Franciscus sprak in de pauselijke bibliotheek de hoop uit dat de gezamenlijke strijd tegen de pandemie „iedereen zal doen inzien dat we de broederlijke en zusterlijke banden moeten aanhalen als leden van de menselijke familie."

De paus sluit zich aan bij VN-topman António Guterres, die heeft aangedrongen op een „onmiddellijke wereldwijde wapenstilstand." Dan kunnen kwetsbare mensen in conflictgebieden beter worden beschermd tegen het virus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Paus steunt pleidooi VN voor wereldwijde wapenstilstand
Sluiten