Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 mrt 2020 / 21:31 uur

Paus bidt in stromende regen op leeg Sint-Pieterplein

Voor een op een enkeling na compleet uitgestorven Sint-Pieterplein heeft de paus vrijdag een gebed uitgesproken vanwege het coronavirus.

Het leverde een bizar schouwspel op, wat nog eens extra versterkt werd door de harde regenval, al was er wel en soort huisje gemaakt waar hij kon schuilen. Daar sprak hij een speciale Urbi et Orbi-zegening uit, waarin hij opriep aan de mensen om elkaar te helpen.

Diepe duisternis

„Er is diepe duisternis gevallen over onze pleinen, straten en steden", zo sprak hij. „Het heeft ons leven overgenomen en alles gevuld met een oorverdovende stilte en een troosteloze leegte, die alles verlamt.”

„We realiseren ons dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zwak en gedesoriënteerd, maar tegelijkertijd belangrijk en noodzakelijk, omdat we allemaal geroepen zijn om samen te roeien", vervolgde de paus. De storm legt onze kwetsbaarheid bloot en legt de valse en onnodige zekerheden bloot waarop we onze plannen, projecten, gewoonten en prioriteiten hebben gebouwd. Het laat zien hoe we dingen die ons leven en onze gemeenschappen voeden, ondersteunen en sterk maken, verwaarloosd en opgegeven hebben.”

Kerst of Pasen

Het komt zelden voor dat de paus een dergelijk gebed doet. Doorgaans vinden Urbi et Orbi-zegeningen enkel met Kerstmis, Pasen of bij het benoemen van een nieuwe paus plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paus bidt in stromende regen op leeg Sint-Pieterplein
Sluiten