Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Oudste patiënt die coronavirus overwon is 101 jaar

We horen het met enige regelmaat deze dagen: vooral oudere mensen zijn kwetsbaar voor het coronavirus en komen er minder snel bovenop. Dat was niet het geval bij een 101-jarige man in China.

In februari testte de man positief op het virus, net na zijn 101ste verjaardag. De man had milde klachten en herstelde binnen een week van de behandeling. Dai, zoals de man volgens Chinese media heet, zag er ‘zeer energiek’ uit toen hij het ziekenhuis mocht verlaten.

Oudste patiënt

Volgens de hoofdverpleger Li Nai sprak de man tijdens zijn opname vaak over zijn 92-jarige echtgenote. „De oude man zei dat hij snel beter moest worden, zodat hij naar huis kon gaan om voor haar te zorgen”, verklaarde Nai.

Hoewel de man naar huis mocht, is het wel belangrijk dat hij uit voorzorg nog twee weken in quarantaine blijft. De 101-jarige man is met zijn snelle herstel de oudste patiënt ter wereld die de ziekte heeft overwonnen.

China, waar het virus voor het eerst uitbrak, is met meer dan 80.000 zieken en bijna drieduizend sterfgevallen het zwaarst getroffen land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.