Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2020 / 19:01 uur

Ook in het Verenigd Koninkrijk sluiten cafés en restaurants de deuren

We zijn er in Nederland nu een paar dagen mee bekend, maar in het Verenigd Koninkrijk was het nog niet zover: gesloten cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. De horeca moet nu ook daar dicht. 

Premier Boris Johnson kondigde vrijdag aan dat cafés, restaurants, theaters en andere uitgaansgelegenheden hun deuren moeten sluiten. De maatregel, die moet bijdragen aan het bestrijden van het coronavirus, is vanaf vrijdagavond van kracht. Ook sportscholen en andere centra voor vrijetijdsactiviteiten moeten dichtblijven.

Verleiding

Om de verspreiding van het coronavirus in te perken, moeten sociale contacten met 75 procent worden teruggebracht, zei Johnson. „Er zijn natuurlijk mensen die in de verleiding zijn om vanavond uit te gaan, maar ‘doe het niet’, zeg ik tegen die mensen."

De regering is van plan om bedrijven die zwaar getroffen zijn door het virus te helpen, zei minister van Financiën Sunak. De overheid gaat 80 procent van de salarissen dekken van mensen die door bedrijven in dienst worden gehouden, maar die door de crisis kunnen werken.

In Groot-Brittannie zijn er tot dusver 3983 positief getest op het coronavirus. Tot nu toe zijn 177 mensen overleden aan Covid-19.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ook in het Verenigd Koninkrijk sluiten cafés en restaurants de deuren
Sluiten