Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mrt 2020 / 15:49 uur

Onder andere Masters of Hardcore uitgesteld vanwege coronavirus

Vanwege het coronavirus en het advies aan alle Brabanders om thuis te blijven gaan de aankomende week verschillende evenementen niet door of wordt het programma aangepast. =

Kunstbeurs TEFAF dicht om coronavirus

The European Fine Art Fair (TEFAF) gaat dicht vanwege het coronavirus. De internationale kunst- en antiekbeurs beleeft woensdag zijn laatste dag. De organisatie heeft besloten de deuren te sluiten.

Dit nadat een handelaar positief heeft getest op COVID-19.

Eerder zeiden de organisatie van TEFAF en de GGD nog dat hoewel de handelaar tijdens zijn bezoek aan de kunstbeurs nog niet besmettelijk was. Voor de beursbezoek was dit echter geen geruststelling, zo is te lezen op de nieuwssite 1Limburg. De afgelopen dagen is het bezoekersaantal met ongeveer de helft gedaald.

Staatsbosbeheer annuleert excursies in heel het land vanwege virus

Wie de komende drie weken op een door Staatsbosbeheer georganiseerde excursie zou gaan kan thuis blijven. De natuurbeheerder blaast alle excursies die de komende drie weken gepland stonden af.

Iedereen die een excursie geboekt heeft krijgt zijn geld terug. Naast excursies gaan ook bijeenkomsten met grote groepen tot 3 april niet door. De maatregel is genomen uit voorzorg.

Dancefeest Masters of Hardcore uitgesteld

Het dancefeest Masters of Hardcore gaat niet door. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt, reden voor de annulering is het coronavirus. Het evenement zou op 28 maart in de Brabanthallen in Den Bosch gehouden worden. Het feest is nu uitgesteld tot 5 september. De ongeveer 30.000 bezoekers die een kaartje hebben gekocht krijgen automatisch een kaartje voor de nieuwe datum. De line-up is ongewijzigd.

Dancefeest Masters of Hardcore uitgesteld
De Brabant Hallen in Den Bosch/ Google Streetview

„De gesprekken over wat te doen rondom het coronavirus liepen al een tijdje. Uiteindelijk was het de bekendmaking van de gemeente Den Bosch om de komende zeven dagen alle evenementen met meer dan duizend bezoekers af te lasten, die voor ons doorslaggevend was. Op basis van die keuze hebben wij gisteren besloten om het evenement af te lasten", dat zegt een woordvoerder van Dance Arts, de organisatie achter Masters of Hardcore.

Bezoekers, die vanuit het buitenland naar Nederland komen voor het feest kunnen hun reis laten om boeken of alsnog op 28 maart naar Nederland komen, over de mogelijkheid om geld terug te krijgen is niets bekend.

Brabanders kunnen Holland zingt Hazes vanaf de bank volgen

Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart vindt weer Holland zingt Hazes in de Amsterdamse Ziggo Dome plaats. Brabanders kunnen het concert dit jaar thuis vanaf de bank volgen.

Omdat Brabanders wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven, kunnen zij die kaarten hebben voor het concert, het via een livestream volgen. Om de beleving zo dicht mogelijk bij die van een echt concert te brengen plaatst producent Medialane extra camera’s.

Brabanders kunnen Holland zingt Hazes vanaf de bank volgen
Holland Zingt Hazes/ ANP Foto

In Brabant zelf gaan veel concerten ook gewoon door. De Effenaar in Eindhoven en Mezz in Breda lasten voorlopig niets af. De Effenaar gaat ervan uit dat bezoekers zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Wel wordt aan bezoekers gevraagd om alle door het RIVM geadviseerde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Poppodium 013 schrapt de komende week een aantal concerten die zouden plaatsvinden in de grote zaal. De shows van Agnes Obel op 13 maart en Papa Roach + Hollywood Undead op 14 maart gaan niet door. Alle concerten in de kleine zaal gaan wel door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onder andere Masters of Hardcore uitgesteld vanwege coronavirus
Sluiten