Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020 / 11:50 uur

NS roept op niet de trein te pakken

De Nederlandse Spoorwegen hebben zondag mensen opgeroepen niet met de trein te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is. Het bedrijf doet dat in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

De NS rijdt sinds zaterdag volgens een speciale basisdienstregeling, die tot nader order van kracht is. De NS adviseert verder: houd voldoende afstand van elkaar, minimaal 1,5 meter, in de trein en bij het in- en uitstappen.

Basisdienstregeling

De basisdienstregeling houdt in dat vanaf ieder station in Nederland in alle richtingen twee treinen per uur rijden. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. De treinen blijven rijden om mensen in vitale functies naar hun werk te brengen.

Drukte in treinen

De oproep van de NS komt hoogstwaarschijnlijk naar aanleiding van de drukte in de treinen dit weekend. Vanwege het zonnige weer besloten veel Nederlanders namelijk dat het een goede dag was voor een uitje. NS-topman Roger van Boxtel benadrukte zaterdag al dat reizen met de trein momenteel juist niet bedoeld is als dagje uit. Hij waarschuwde: „Als we een totale lockdown willen vermijden, moeten we verantwoordelijkheid nemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS roept op niet de trein te pakken
Sluiten