Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 mrt 2020 / 12:53 uur

Noord-Korea schiet grensoverstekers neer om corona

China waarschuwt haar burgers niet de Noord-Koreaanse grens over te gaan. Wie dat wel doet, wordt waarschijnlijk neergeschoten door Noord-Koreaanse grenswachters. 

Daarvoor waarschuwen de Chinese autoriteiten. Volgens inwoners van een Chinese grensstad mag er inmiddels ook niet meer worden gevist in de rivier tussen beide landen. Roepen naar de andere kant zou ook niet meer mogen.

Noord-Korea heeft de grens met China gesloten om het coronavirus buiten de deur te houden. Noord-Korea heeft China gevraagd extra goed de grens te bewaken, om zo te voorkomen dat mensen worden doodgeschoten.

De Noord-Koreaanse regering zet al sinds de uitbraak van het coronavirus zwaar in op controle. Smokkel langs de grens wordt hard aangepakt en het treinverkeer met China is aan banden gelegd.

Coronapaniek

Ook in andere landen speelt er coronapaniek. Zo is in Australië sprake van grote tekorten aan onder meer wc-papier, uit angst voor het coronavirus. Bij een ruzie over toiletpapier zou een 50-jarige man een klant en een werknemer hebben geslagen uit frustratie over de lege schappen. Hij verzette zich dusdanig bij de arrestatie, dat de politie hem met een taser uit moest schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea schiet grensoverstekers neer om corona
Sluiten