Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mrt 2020 / 06:59 uur

Noord-Korea lanceert twee projectielen

Noord-Korea heeft maandag twee projectielen afgeschoten. Dat gebeurde enkele weken nadat dictator Jong-un had gewaarschuwd dat zijn regime weer langeafstandsraketten zou kunnen gaan testen.

De twee projectielen werden vanuit het Wonsan-gebied aan de oostkust over de zee richting het oosten afgeschoten, meldt het Zuid-Koreaanse leger. Het is nog onduidelijk om wat voor type raketten het gaat en waar ze terecht zijn gekomen.

Kernproeven

Noord-Korea heeft in het verleden kernproeven uitgevoerd en raketten getest die de Verenigde Staten kunnen bereiken. Dat deed de spanning tussen de landen flink oplopen. De Amerikaanse president Donald Trump zocht een diplomatieke oplossing en heeft Kim de afgelopen jaren meerdere keren ontmoet.

Het nucleaire overleg tussen de landen lijkt echter te zijn vastgelopen. De Noord-Koreaanse dictator waarschuwde eind vorig jaar dat er „geen reden" is om nog langer af te blijven zien van nucleaire- en rakettesten. Ook beloofde hij een „nieuw strategisch wapen" te laten zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea lanceert twee projectielen
Sluiten