Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2020 / 06:17 uur

Nederland zakt van 5 naar 6 op ranking meest gelukkige landen

Nederland staat op de zesde plek in de lijst van ‘gelukkige landen’ die de Verenigde Naties jaarlijks opstellen. Daarmee is ons land een plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Dit blijkt uit het vrijdag gepubliceerde World Happiness Report. Alleen in andere Europese landen, namelijk Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Denemarken en Finland, zijn de mensen gelukkiger dan hier.

De onderzoekers keken onder andere naar de jaren die mensen gemiddeld in gezondheid leven, of mensen iemand hebben op wie ze kunnen rekenen en naar de vrijheid om levenskeuzen te maken. Ook vrijgevigheid, vrij zijn van corruptie en het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking tellen mee.

Sociaal vertrouwen en steun

Nederland scoort hoog als het gaat om sociaal vertrouwen en steun. Dat laatste wordt uitgedrukt als het percentage van de bevolking dat het gevoel heeft iemand te hebben om op terug te vallen. Door de situatie rond het coronavirus wordt die sociale steun de komende tijd „belangrijker dan ooit", stelt het onderzoeksrapport.

Behalve een van de gelukkigste, is Nederland volgens de onderzoekers een van de weinige landen in de lijst waar mensen die in de stad wonen minder gelukkig zijn dan mensen die op het platteland leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland zakt van 5 naar 6 op ranking meest gelukkige landen
Sluiten