Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2020 / 20:40 uur

Nederland weert nu ook meeste vluchten uit Oostenrijk

Ook de meeste vluchten uit Oostenrijk mogen niet meer in Nederland landen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) meldt aan de Tweede Kamer dat ook Oostenrijk vanaf maandagavond 21.00 uur onder het tijdelijke vliegverbod valt.

Er wordt een uitzondering gemaakt voor vluchten met gestrande Nederlanders aan boord die terugkeren naar ons land. Dat geldt ook voor reizigers uit EU-landen, het Verenigd Koninkrijk en het Schengengebied die via Schiphol thuis proberen te komen. Ook zorgpersoneel en patiënten kunnen indien mogelijk vanuit Oostenrijk naar Nederland vliegen.

Tijdelijk verbod

Het verbod loopt in principe tot maandagavond 6 april, tenzij voor die tijd wordt besloten de regeling te verlengen.

Dit weekeinde voegde het kabinet op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Spanje toe aan de lijst van landen waarvoor een verbod geldt. Het gaat verder om China, inclusief Hongkong, Iran, Zuid-Korea en Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederland weert nu ook meeste vluchten uit Oostenrijk
Sluiten