Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 mrt 2020 / 13:54 uur

Nederland volgt instructies nu wel: rust op de stranden

Er was afgelopen week veel te doen om de volle stranden en parken in Nederland. Dit weekend zijn ze vooralsnog een stuk rustiger.

Ondanks het fraaie voorjaarsweer lijken Nederlanders gehoor te geven aan de dringende oproep om ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus niet naar het strand te komen en thuis te blijven. Dat is de eerste indruk van de gemeente Noordwijk en leert ook een blik op de livestreams van enkele stranden, zoals bij Scheveningen en Hoek van Holland.

Gehoorde boodschap

Het lijkt erop dat de boodschap van ‘Kom niet, blijf thuis’ gehoord is", zegt een woordvoerder namens burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk. „Dat voorkomt voorlopig dat we wegen moeten afsluiten. Het lijkt erop dat mensen echt thuisblijven."

Op de boulevard van Noordwijk aan Zee, op het strand en bij Langevelderslag is het rustig en houden de mensen die er zijn gepaste afstand. Bijzondere opsporingsambtenaren hoefden nog niet in actie te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland volgt instructies nu wel: rust op de stranden
Sluiten