Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mrt 2020 / 15:39 uur

Nederland laat vluchten uit risicogebieden niet meer komen

Nederland zal vanaf vrijdagavond 18.00 uur geen inkomende passagiersvluchten meer toestaan uit een aantal risicogebieden vanwege het coronavirus. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Het gaat om vluchten uit China, inclusief Hongkong, Iran, Zuid-Korea en Italië. Vluchten die voor 18.00 uur opstijgen mogen nog landen in Nederland, daarna mogen er geen vluchten meer uit die landen naar Nederland vertrekken. Vrachtvluchten mogen nog wel landen.

Nog meer landen

Voorlopig blijft het bij de genoemde landen, aldus Van Nieuwenhuizen, maar „op basis van adviezen van de experts kunnen daar iedere dag landen aan toegevoegd worden", afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt. Nederland zal vluchten uit de risicogebieden twee weken weren. Of de regeling verlengd zal worden, moet van dag tot dag worden bekeken, zegt de bewindsvrouw.

Het kabinet kijkt wat het kan regelen om Nederlanders en buitenlanders die in Nederland wonen op te halen uit deze gebieden. „Dat zou misschien een speciale vlucht kunnen zijn, zoals dat eerder vanuit China is gebeurd", zei Van Nieuwenhuizen vrijdag na de ministerraad.

Volgens de minister gaat het om een ‘proportionele’ maatregel. „We laten ons niet voor niks leiden door de adviezen van de experts. Voor deze landen is het volgens de experts verstandig om dit te doen."

Nederland verlaten

Ook is het steeds lastiger om vluchten uit Nederland te pakken naar andere landen. Zo hebben onder andere Turkije en Curaçao geen trek meer in vliegtuigen die vanaf onze vliegvelden komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederland laat vluchten uit risicogebieden niet meer komen
Sluiten