Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk opvang coronapatiënten in RAI en Ahoy

Congrescentrum RAI Amsterdam en evenementenhal Ahoy in Rotterdam inventariseren of en hoe zij dienst kunnen doen als noodopvang voor patiënten tijdens de coronacrisis. Dat bevestigen RAI en Ahoy aan BNR.

Paul Riemens van RAI Amsterdam zegt hierover overleg te hebben gehad met de Amsterdamse burgemeester. Er is nog niets concreets afgesproken. „Maar als blijkt dat er straks te weinig bedden zijn, dan is de verwachting dat er een beroep op het congrescentrum zal worden gedaan”, zegt Riemens.

Ahoy zegt benaderd te zijn door de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. „Dat betrof een inventarisatie van mogelijkheden van onze locatie als noodhospitaal. Vanzelfsprekend zullen wij onze medewerking verlenen als we voldoen aan eisen en de wens er bestaat”, aldus een woordvoerder van Ahoy.

1600 bedden

De Vereniging voor Intensive Care zei vandaag tegen de Tweede Kamer dat het nog spannend wordt of er genoeg IC-bedden zullen zijn. Volgende week worden elfhonderd corona-patiënten op de IC’s van ziekenhuizen verwacht en ook nog vijfhonderd andere patiënten. „Dat zijn samen zestienhonderd bedden en die zijn er nu nog niet”, zei verenigingsvoorzitter Diederik Gommers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mogelijk opvang coronapatiënten in RAI en Ahoy
Sluiten