Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2020 / 20:32 uur

Meeste Nederlanders zijn het eens met maatregelen overheid

Uit een opiniepeiling van Maurice de Hond via Peil.nl blijkt zondag dat 67 procent van de Nederlanders het eens is met de maatregelen die de overheid neemt in de strijd tegen het coronavirus. 

Van de ondervraagden vindt 27 procent dat de overheid te weinig doet. 4 procent vindt het teveel.

Een kwart van de Nederlanders wil een lock-down: vooral de kiezers van PVV en FVD willen dat. 78 procent van de Nederlanders vindt het goed dat de scholen gesloten zijn. 88 procent geeft aan dat de opvang thuis binnen het eigen gezin plaatsvindt.

Veel handen gewassen

Het onderzoek laat verder zien dat de meeste mensen de adviezen van het RIVM opvolgen. Zo is 91 procent beter zijn handen gaan wassen. Ditzelfde aantal niest ook in de elleboogholte. 88 procent gaat minder naar plekken met veel mensen en 85 procent blijft zoveel mogelijk thuis. Twee weken geleden lag dit aantal nog stukken lager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meeste Nederlanders zijn het eens met maatregelen overheid
Sluiten