Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Meer toeristen uit eigen (Neder)land

Weer is er een toename van het aantal toeristen in Nederland. Zowel buitenlandse gasten als Nederlanders gingen vaker naar hotels, pensions, campings, huisjesterreinen en groepsaccommodaties. 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal buitenlandse toeristen dat Nederland aandoet steeg in 2018 al naar 19,1 miljoen. Nu is dat nog verder gestegen, met 8 procent vorig jaar. Ook het aantal Nederlandse gasten nam met 3 procent toe.

Vooral de vakantieparken profiteerden van de toename van toeristen en zagen hun bezoekersaantallen stijgen. Gasten bleven bovendien ook meer nachten slapen.

Grootste toeristenstad

Onveranderd is het feit dat Amsterdam de grootste toeristenstad bleef, met ruim 9 miljoen gasten. Rotterdam (1,2 miljoen), Den Haag (1 miljoen) en Utrecht (451.000) volgden op afstand.

Overigens mochten niet alle provincies meer gasten ontvangen. In Groningen, Friesland, Flevoland en Overijssel nam het aantal gasten af. Noord-Holland bood vorig jaar 15 miljoen gasten een bed, het meest van heel Nederland. Samen met Noord-Brabant groeide het aantal toeristen hier ook het snelst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.