Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 mrt 2020 / 20:36 uur

Medewerker Maasstad Ziekenhuis heeft coronavirus

In Rotterdam is een medewerker van het Maasstad Ziekenhuis besmet geraakt met coronavirus. Dit gebeurde nadat de medewerker in contact is geweest met een andere coronapatiënt. 

Dat meldt het ziekenhuis donderdag. Zeventien patiënten en alle andere medewerkers hebben negatief getest. Uit voorzorg heeft de besmette medewerker niet meer gewerkt sinds de eerste symptomen. Daardoor is er volgens het ziekenhuis geen contact geweest met collega’s of andere patiënten.

Niet besmet

In het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben alle patiënten en medewerkers negatief getest. Aanleiding voor het onderzoek was het verblijf van een patiënt in het Beatrixziekenhuis. Alle medewerkers die direct contact hebben gehad met de patiënt, zijn niet besmet.

Donderdag werd bekend dat het aantal mensen in Nederland bij wie het coronavirus is geconstateerd, is gestegen van 38 naar 82. Van dertien patiënten is nog onduidelijk hoe ze het virus hebben opgelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Medewerker Maasstad Ziekenhuis heeft coronavirus
Sluiten