Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mrt 2020 / 11:22 uur

‘Maatregelen blijven ook na 6 april van kracht’

De maatregelen die momenteel in Nederland worden getroffen om de verspreiding van het coronavirus in te perken, zullen ook tot na 6 april van kracht blijven.

Dat bevestigen bronnen in Den Haag na berichtgeving van De Telegraaf. Dinsdag zal de crisiscommissie van het kabinet beslissen over het verlengen van de maatregelen. Onder die maatregelen vallen onder meer het zoveel mogelijk thuis blijven, het afstand houden van anderen, het vermijden van groepen en sociale activiteiten en het thuisblijven bij klachten.

Advies OMT

Dat de huidige maatregelen verlengd zouden worden, zal voor de meeste Nederlanders geen verrassing zijn. De bronnen zeggen niets over hoe lang de maatregelen nog van kracht zullen blijven. Wel worden geen extra maatregelen verwacht.

Bij het beslissen over de maatregelen wordt afgegaan op advies van de wetenschappers van het zogeheten OMT. Vinden zij een aanscherping toch nodig, dan kan dat het kabinet op andere gedachten brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Maatregelen blijven ook na 6 april van kracht’
Sluiten