Metro
Metro Nieuws 24 mrt 2020 / 13:49 uur

Livestreamende priester zet per ongeluk filters aan

In deze tijden van social distancing moeten we andere manieren bedenken om elkaar te zien. Een videoverbinding kan ideaal zijn, mits je het goed doet.

Dat niet iedereen even bedreven is met de techniek van deze dagen, dat komt nu wel wat regelmatiger voor het voetlicht. Een Italiaanse priester probeerde een mis te livestreamen en dat ging niet helemaal zoals gepland. Hij zette namelijk de filters aan.

Komedie

De video verscheen op Reddit, waar lezers gretig reageren op de per ongeluk hilarische actie van de priester. „Ik heb echt geproest om die laatste filter", zegt iemand. Daarop wordt – terecht natuurlijk – gereageerd met de vraag of de reaguurder zijn handen wel heeft gewassen na het proesten.

Iemand anders zegt: „Ik ben katholiek en ik keur deze komische luchtigheid goed." Iemand die juist niet gelooft in een god, reageert dat hij wel toe was aan deze komedie.

Sommige kijkers vragen zich af of het hier om een echte video gaat of om een bewust grapje. Hoe dan ook, de priester weet heel wat lachers op de hand te krijgen.

Reageer op artikel:
Livestreamende priester zet per ongeluk filters aan
Sluiten