Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Lief! Nederlands dierenpark verwelkomt nieuwe cheetahs

Nederland heeft sinds kort een paar nieuwe inwoners. ZooParc in Overloon verwelkomde namelijk vijf nieuwe cheetahs in het park.

De vijf roofdieren zijn pas een paar dagen in het Brabantse park en komen uit Frankrijk. Het gaat om moeder Asali en haar vier kinderen. In een persbericht meldt het park dat de dieren na een korte wenperiode nu ook het buitenverblijf mogen verkennen.

Geschikte ruimte in Brabant

De vijf cheetahs zijn dankzij een Europees fokprogramma vanuit het Franse Reserve Africaine de Sigean naar Nederland verhuisd. Moeder Asali is 8 jaar, haar drie dochters 4 en haar zoon is 5. Er is gezocht naar een plek waar het gezin samen kon blijven, daar bleek Brabant geschikt voor.

Dierentuinbaas Roel Huibers vertelt dat hij blij is weer een groep cheetahs in het park te hebben. Eerder hadden ze ook al een cheetah: Kianga. Zij is voor hetzelfde fokprogramma naar Zuid-Frankrijk verhuisd. „Ze gaan kijken of zij daar nog een nestje kan krijgen”, zegt Huibers.

Bedreigde diersoort

In Nederland komen cheetahs uiteraard niet voor in het wild, het dier is alleen in op de continenten Afrika en Azië te vinden. Daar behaalt het dier gerust snelheden van 120 kilometer per uur. Zijn voedingspatroon bestaat uit middelgrote hoefdieren als gazellen en impala’s.

Helaas zijn er steeds minder cheetahs te vinden. Het leefgebied van het snelle roodfier wordt steeds kleiner en de jacht door mensen zorgt ook voor een afname. Daardoor valt de cheetah onder de bedreigde diersoorten.

Foto: ZooParc Overloon
Foto: ZooParc Overloon
Foto: ZooParc Overloon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lief! Nederlands dierenpark verwelkomt nieuwe cheetahs
Sluiten