Metro
Metro Nieuws 30 mrt 2020 / 15:20 uur

Koppel loopt marathon op balkon tijdens lockdown in Dubai

Een stel uit Zuid-Afrika heeft een marathon gelopen op het balkon van hun appartement in Dubai.

Om de afstand van 42,2 kilometer te halen, moesten de twee maar liefst 2100 keer heen en weer lopen hun het balkon. Via een livestream op Facebook was de uitdaging te volgen.

Dochter

Collin Allin en zijn vrouw Hilda deden er 5 uur, 9 minuten en 39 seconden over. Hun 10-jarige dochter moedigde hen aan en zorgde voor het nodige eten en drinken en muziek. Zelf liep ze ook vijf kilometer mee.

„Het is gelukt… #balconymarathon”, schrijft Allin op Instagram. Ook feliciteert hij zijn vrouw met het lopen van haar eerste marathon ooit. Allin zegt verder plannen te hebben voor het organiseren van een indoorrun waar mensen van over de hele wereld aan mee kunnen doen die vanwege het coronavirus in lockdown zitten. Met het initiatief wil hij geld ophalen om het virus te bestrijden.

#balconymarathon

Hoewel de #balconymarathon nog niet trending is op social media, gingen enkele mensen het koppel uit Zuid-Afrika al voor. Zo legde een 32-jarige man in de Franse stad Toulouse eerder een marathon af door meer dan 6.000 keer heen en weer te lopen op zijn balkon van zeven meter. Daar had hij bijna zeven uur voor nodig.

Reageer op artikel:
Koppel loopt marathon op balkon tijdens lockdown in Dubai
Sluiten