Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mrt 2020 / 20:25 uur

Koningspaar ontmoette ministers die getest worden op coronavirus

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben twee Indonesische ministers ontmoet die op dit moment getest worden op het coronavirus.

De ontmoetingen vonden plaats op de laatste dag van het staatsbezoek van het koningspaar aan Indonesië. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat Willem-Alexander en Máxima de richtlijnen van het RIVM volgen. Ze worden niet getest omdat ze niet in aanraking zijn geweest met een besmet persoon. „Als er aanleiding toe is, volgen er nadere mededelingen."

Cora van Nieuwenhuizen

De ministers in kwestie zijn collega’s van de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumadi. Bij Sumadi is het coronavirus vastgesteld. Hij had afgelopen week een ontmoeting met de Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Zij gaat zelf twee weken in zelfisolatie.

Ook minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) had contact met een collega die het coronavirus heeft opgelopen, de Franse ambtgenoot Brune Poirson. Van Veldhoven voelt zich naar eigen zeggen prima, maar werkt komende week uit voorzorg thuis.

Reageer op artikel:
Koningspaar ontmoette ministers die getest worden op coronavirus
Sluiten