Metro
Metro Nieuws 16 mrt 2020 / 15:23 uur

Koningsdag Maastricht afgelast door coronavirus

Dit jaar zal er door het coronavirus geen Koningsdag gevierd worden in Maastricht. De koninklijke familie zou op 27 april de verjaardag van de Koning komen vieren in de Limburgse stad. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben dat maandag bekendgemaakt.

Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd.

Uitnodiging blijft staan

De gemeente Maastricht en de Provincie Limburg betreuren dat Koningsdag 2020 niet kan doorgaan, maar vinden het in het licht van de ontwikkelingen voor dit moment het verstandigste besluit. De uitnodiging aan de Koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koningsdag Maastricht afgelast door coronavirus
Sluiten