Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mrt 2020 / 18:59 uur

Kind (5) uit Alphen aan den Rijn besmet met coronavirus

Bij een kind van vijf jaar uit Alphen aan den Rijn is het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het kind was vorige week op vakantie in Noord-Italië, meldt de GGD Hollands Midden.

Het kind is na terugkomst van de vakantie niet meer naar school geweest, en zit in thuisisolatie. De moeder van het kind heeft het uit voorzorg thuisgelaten.

Leefregels

De GGD heeft in kaart gebracht met wie de patiënt allemaal in contact is geweest. „Contacten van de patiënt krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus", laat GGD Hollands Midden weten.

19 besmettingen

Het RIVM liet maandagmiddag weten dat er acht nieuwe besmettingen bij waren gekomen. Volgens GGD Haaglanden en Hollands Midden zaten daar nog geen gevallen uit deze regio bij. Met het meest recente geval in Alphen aan den Rijn zijn in Nederland nu minimaal 19 besmettingen met het coronavirus bekend.

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn stelt dat de familie goed heeft gehandeld en dat er snel een test was gedaan. Ze adviseert iedereen de adviezen van RIVM en GGD goed op te volgen. „Dan kan het normale leven gewoon doorgang vinden. Dus kinderen kunnen naar school, je kunt gewoon boodschappen doen, naar je werk of sporten."

Reageer op artikel:
Kind (5) uit Alphen aan den Rijn besmet met coronavirus
Sluiten