Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 30 mrt 2020

Indiase agent spreekt als ‘coronavirus’ mensen aan

Een agent en een kunstenaar in India hebben een creatieve oplossing gevonden om mensen bewust te maken van het coronavirus. Verkleed als het virus houdt de agent mensen staande bij kruispunten. 

De agent, Rajesh Buba, werkt in de miljoenenstad Madras in het zuiden van India. Hij spreekt mensen voornamelijk aan als hij ziet wanneer er geen mondkapjes gedragen worden. Hij zegt dan: „Als jij naar buiten gaat, kom ik bij je naar binnen”, daarmee doelend op het coronavirus.

Indiase agent spreekt als 'coronavirus' mensen aan
Foto: AFP

De maker van de helm, kunstenaar B. Gowtham, zegt dat er veel positieve reacties op zijn kunstwerk binnenkomen. „Onze overheid draagt ons op om binnen te blijven. Toch zijn er nog steeds veel mensen die naar buiten gaan. Mensen hechten niet genoeg waarde aan hun persoonlijk hygiëne.”

Angst aanjagen

De kunstenaar maakte het masker voornamelijk om mensen bang te maken. „Als mensen het virus op zich af zien lopen, zal het ze angst aanjagen.”

Doordat alle winkels in India gesloten zijn moest Gowtham improviseren bij het maken van de coronahelm. Met oude kranten en servetjes wist hij uiteindelijk iets in elkaar te zetten wat op het symbool van het virus lijkt.

Toen de helm klaar was bracht hij hem naar het lokale politiestation. Daar ontmoette hij agent Buba en sindsdien is de agent bekend als het lopende coronavirus

Indiase agent spreekt als 'coronavirus' mensen aan
Foto: AFP

In India zijn op dit moment meer dan 1000 mensen besmet met het coronavirus. Er wordt gevreesd voor een uitbraak van het virus omdat veel arbeidsmigranten teruggaan naar hun dorp nu hun werk stilligt. Het land met 1,3 miljard inwoners is in een complete lockdown.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Indiase agent spreekt als ‘coronavirus’ mensen aan
Sluiten