Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mrt 2020 / 18:11 uur

IKEA sluit alle Nederlandse winkels tot nader order

Woonwarenhuis IKEA houdt zijn dertien vestigingen in Nederland tot nader order gesloten. De winkels blijven in ieder geval tot en met 6 april dicht.

Het Zweedse bedrijf doet dat om de gezondheid van het personeel en klanten te kunnen waarborgen. De webwinkel van IKEA blijft wel gewoon open, waarbij klanten de bestelde artikelen kunnen laten thuisbezorgen of kunnen ophalen in de winkels.

Voor de bezorgers en monteurs van meubelen en de installateurs van keukens en badkamers zijn extra maatregelen genomen voor wat betreft de veiligheid. Wat die precies inhouden, heeft IKEA niet bekendgemaakt.

Personeel

Ondanks de sluiting van de winkels blijft al het IKEA-personeel wel gewoon aan het werk. Het personeel kan worden ingezet om de verwachte extra toeloop van de webwinkel het hoofd te bieden. Ook kunnen andere werkzaamheden in de winkels worden verricht en cursussen worden gevolgd.

Ook de winkels van IKEA in België en Portugal gaan tot nader order dicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA sluit alle Nederlandse winkels tot nader order
Sluiten