Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 12 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Hogescholen en universiteiten sluiten deuren

Nederlandse hogescholen en universiteiten sluiten de deuren tot 1 april, dat zegt de Vereniging Hogescholen. De maatregel volgt op de eerdere persconferentie van premier Rutte waarin hij hogescholen en universiteiten opriep om colleges digitaal te laten geven. 

De Vereniging Hogescholen zegt op de website het volgende over de onderwijsstop. „Tot 1 april vindt er met onmiddellijke ingang geen onderwijs meer plaats op locaties van hogescholen en universiteiten. Dit geldt voor zowel onderwijsactiviteiten als tentamens. Wel blijven de gebouwen voor zover mogelijk open voor andere activiteiten."

Per instelling moet beoordeeld worden of en hoe onderwijs op afstand aangeboden kan worden. De vereniging heeft overleg gehad met de ministers van Onderwijs. „De bestrijding van het coronavirus is nu maatschappelijk gezien de eerste prioriteit."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hogescholen en universiteiten sluiten deuren
Sluiten