Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020 / 16:15 uur

Haagse Markt per direct gesloten vanwege drukte

De gemeente Den Haag heeft de Haagse Markt per direct gesloten vanwege de drukte. De markt sloot woensdagmiddag om 15.00 uur.

Ondanks alle waarschuwingen en de 1,5-meter-maatregel was het woensdag erg druk op de Haagse Markt. Vanwege het verspreidingsgevaar van het coronavirus onder bezoekers en kooplui heeft de gemeente Den Haag besloten om de markt per direct te sluiten. De Haagse Markt is de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland.

Haagse Markt per direct gesloten vanwege drukte
De markt sloot woensdagmiddag om 15.00 uur. | Foto: ANP / Phil Nijhuis

Veiligheid en volksgezondheid voorop

„Het leek erop dat mensen zich de afgelopen dagen beter aan de richtlijnen hielden, maar vandaag hield het winkelend publiek te vaak geen 1,5 meter afstand”, laat de gemeente weten. „De veiligheid en volksgezondheid staan voorop en daarom wordt de markt tot nader order gesloten.”

Sinds maandag zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Zo zijn alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden en mag de politie optreden als er drie of meer mensen zich niet aan de regels houden. Ook wordt de 1,5-meter-maatregel strenger gehandhaafd en kunnen mensen die zich niet aan die afstand houden een boete krijgen.

Dagelijkse boodschappen

De markt mocht de afgelopen dagen openblijven, omdat veel mensen er hun dagelijkse boodschappen doen. Er wordt nog onderzocht of er voor de voedselvoorzieningsfunctie een oplossing gevonden kan worden de komende dagen. Mogelijk kan de markt vrijdag beperkt opengaan voor kraampjes waar voedsel wordt verkocht, „met beperkte toegang en strakke handhaving”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Haagse Markt per direct gesloten vanwege drukte
Sluiten