Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2020 / 15:30 uur

Grenzen van België dicht voor onnodig in- en uitreizen

Aan de grensovergangen van België worden controles uitgevoerd op in- en uitreizen. De maatregel is getroffen om onnodige verplaatsingen tegen te gaan en daarmee verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken. Het overtreden ervan levert een boete op.

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem kondigde de maatregel, die al is ingegaan, aan. „In het bijzonder worden de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles voortaan van toepassing zijn. Elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd."

Vakantiehuis

Er geldt een reis- en samenscholingsverbod in België in verband met de coronacrisis. België grenst behalve aan Nederland ook aan Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Mensen met een vakantiewoning in België kunnen daar ook niet meer naartoe. De Crem: „Elke verplaatsing naar de tweede verblijven op het Belgisch grondgebied is eveneens verboden. De federale politie en de lokale politiezones worden belast met de toepassing van deze beslissing."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grenzen van België dicht voor onnodig in- en uitreizen
Sluiten