Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mrt 2020 / 15:29 uur

Grand Prix Zandvoort uitgesteld

De Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 is voorlopig uitgesteld. Dit heeft de overkoepelende organisatie FIA besloten vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

Dezelfde beslissing is genomen voor de wedstrijden in Spanje en Monaco. De race in Zandvoort zou vanwege het afgelasten van de races in Australië, Bahrein, Vietnam en China de eerste van het seizoen zijn geweest op 3 mei.

„Vanwege de aanhoudende situatie van Covid-19 en na gesprekken met Formule 1 en de drie organisatoren is vandaag bevestigd dat de Formule 1 Dutch Grand Prix 2020 en de Grand Prix van Spanje en die van Monaco worden uitgesteld", aldus de FIA.

Tickets

De tickets voor de Grand Prix van Zandvoort kunnen op een later moment alsnog worden ingewisseld. „Bij mogelijk uitstel blijven alle tickets geldig", meldden de organisatoren van de race in Zandvoort al eerder. De FIA zegt dat voor de drie races gezocht wordt naar een vervangende datum later in het jaar, als de situatie rondom het coronavirus is verbeterd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grand Prix Zandvoort uitgesteld
Sluiten