Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mrt 2020 / 09:20 uur

Gökmen T. opnieuw weggestuurd om spugen naar de rechters

Gökmen T. is op de dag dat zijn verdediging aan het woord komt, opnieuw uit de rechtszaal weggestuurd. Hij spuugde bij aanvang van de zaak naar de rechters en raakte de voorzitter op een haar na.

T. werd vloekend en scheldend afgevoerd. „Hoerenkinderen”, klonk het terwijl agenten hem met licht geweld de zaal uitvoerden.

Videoverbinding

Vanuit een aparte zaal vanwaar hij via een videoverbinding de zaak kan volgen, voegde hij daar even later „Ik pis op jullie allemaal” aan toe. Bij binnenkomst had hij al ‘vieze ketters’ geroepen tegen de zaal.

Sinds de start van zijn strafzaak is T. vanwege zij gedrag al meerdere keren de zaal uitgezet. Dat gebeurde maandag nadat hij zijn eigen advocaat bespuugde toen die het voor hem opnam en dinsdag toen hij een overlevende van de tramaanslag provoceerde. Hij mocht pas weer terug de zaal in nadat alle slachtoffers en nabestaanden hun verhaal hadden gedaan.

Levenslang

Op deze laatste dag van de strafzaak tegen T. voert eerst zijn advocaat het woord. Donderdag werd levenslang tegen hem geëist voor meervoudige moord, meerdere pogingen tot moord en een lange reeks bedreigingen. Volgens het OM staat vast dat er sprake was van een terreurdaad. De 38-jarige T. ging volgens de aanklaagsters ‘doelgericht’ op pad en had als doel „de samenleving te ontwrichten en angst aan te jagen”.

Bij de tramaanslag op 18 maart 2019 kwamen vier personen om het leven en raakten meerdere personen gewond. T. bekende al eerder het vuur op hen te hebben geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gökmen T. opnieuw weggestuurd om spugen naar de rechters
Sluiten