Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

GGD-directeur: Mogelijk al 6.000 besmettingen in Nederland

Volgens de officiële berichtgeving vanuit het RIVM zijn er nog geen duizend besmettingen van het coronavirus. Maar het echte cijfer zou wel eens veel hoger kunnen liggen.

In een e-mail van Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid Hollands-Midden, staat dat er momenteel waarschijnlijk zo’n zesduizend besmettingen zijn. Dat meldt RTL Nieuws, dat de mail heeft ingezien.

Maatschappelijke impact

Desondanks is De Gouw er geen voorstander van om de scholen te sluiten. „We moeten het echt niet doen, want het draagt niets bij aan de bestrijding en het heeft enorme maatschappelijke impact." Volgens De Gouw is de kans dat kinderen buiten school worden besmet groter dan dat ze op school in aanraking komen met het virus.

De Gouw stelt dat door de huidige maatregelen het aantal personen dat een besmet persoon besmet daalt tot onder de een. Het sluiten van de scholen zou dat amper omlaag brengen, zo is zijn overtuiging. „Daarom zijn op dit moment verdergaande maatregelen als het sluiten van winkels, scholen en horeca niet nodig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.